Fantastisk recension

Under Almedalsveckan träffade Emma Makthavare.se för att ha en mycket trevlig spelomgång med Jakten på makten. De skrev sedan en recension av spelet:

 

Jakten på makten – Spelet om svensk politik handlar om en sak: att få makten i nästa val. För att lyckas med det, och undvika att trilla under fyraprocentsspärren, måste du givetvis samla väljare. Det gör du genom att vinna debatter, veta mest om svensk politik i allmänhet, ha god partikunskap och – naturligtvis – ha tur med mediarapporteringen. Makthavare.se har självklart testat spelet.

Du kan vinna fler väljare på två sätt. Två momenten handlar om att ha koll på antingen svensk politik i allmänhet eller på enskilda partier. Frågorna är väldigt aktuella och uppdateras kontinuerligt av spelmakarna. Det finns därtill en citatkategori där du ska gissa vem som sagt vad i politiska sammanhang. Du kan också få poäng genom att ta hem debatter, vilket du gör genom att välja kortet med den strategi (humor, fakta eller ilska) du tror på. Den du väljer att debattera med drar också ett kort enligt en klassisk Svälta räv-modell. Slutligen kan du nå framgång, eller misslyckas totalt, med hjälp av Mediakorten. På dem beskrivs olika scenarion, till exempel att det läckt ut att du har en relation med en partikamrat, varpå du antingen får eller blir av med väljare. Spelet pågår i en mandatperiod, vilket beroende på hur man spelar tar 30-60 minuter. Man kan vara två till fyra spelare och är man fler kan man köra på lag.

Företaget bakom spelet heter Dandy Games och är en del av Dandy Interaction AB som drivs av Mia Kolmodin. I Almedalen har spelet nått stora framgångar, framförallt under den spelturningen som arrangerades mellan representanter från ungdomsförbunden.

“Politiken finns överallt och påverkar oss otroligt mycket, därför ser vi ett stort värde i att göra den mer tillgänglig. Ett bra verktyg för det är ett sällskapsspel som gör det möjligt att bli politiskt insatt på ett roligt sätt. Självklart fungerar Jakten på makten även utmärkt som underhållning för politiknördar som redan är insatta, men detta är vårt primära mål. Vi vill leka fram diskussioner och politisk medvetenhet”, säger Emma Kjellqvist, PR-ansvarig.

Makthavares spelrecensenter är väldigt imponerad av spelet.

“Det här spelet är inte bara roligt utan också väldigt allmänbildande. Det är så kul att se att Mia Kolmodin har fångat den verkliga essensen i svensk politik, med allt vad det innebär i form av slump, kunskap och taktik. De träffsäkra illustrationerna som fångar upp både Löfvens stora näsa och Anna Kinberg Batras spetsiga haka bidrar definitivt till spelets charm. Ett riktigt höjdarspel som kommer lyfta många sammankomster framöver! Vi ger spelet fem av fem väljare.”

Just nu pågår en Kickstarterkampanj för den fortsatta produktionen av spelet. Målet med insamlingen är att få ut spelet i butiker. Om målet nås kommer Dandy Games att skänka spelet till 50 skolor. Makthavare.se rekommenderar givetvis att du sponsrar, vilket du kan göra här.

Här hittar ni artikeln: http://makthavare.se/2016/07/10/makthavare-recenserar-jakten-pa-makten-fem-av-fem-valjare/

13639697_1244852982214636_1528400031_o  13621396_1244852978881303_1993820610_o

 

Post navigation