Därför byggdes spelet

spelprototyper
Spelet har fötts ur tanken att vi behöver lära oss att prata mer om politik. Spelet har producerats av mig (Mia), med hjälp av min familj och vänner. Barnen, morfar och morbror har hjälpt till att skriva frågor, bygga, illustrera och framför allt provspela prototyp efter prototyp. Nu hoppas vi på många underhållande politiska spelkvällar framöver runt om hela Sverige!

Från skisser till ett riktigt spel på 5 månader

På julledighetens första dag gick jag en hundpromenad på morgonen som vanligt. Med gårdagens megaförlust i Monopol i bakhuvudet (jag är så klart en urusel förlorare) så kom jag på snilleblixten att göra ett eget spel – spelet skulle så klart handla om politik. Äntligen kanske jag skulle ha en chans att vinna!

Sagt och gjort, väl hemma igen, startade jag och min dotter våra första spelskisser, och på kvällen testspelade vi för första gången. Sedan dess har många prototyper gjort s för att hitta triggers, vad gör spelet roligt, eller tråkigt? Massor av frågor har självklart skrivits, ca 400 st i första betaversionen som gick till tryckeriet. Och sedan formen så klart. I januari var jag på en speldesignerträff på tekniska museet och fick feedback av andra speldesigners. I februari började jag producera tryckorginal, och i  april skickades den första beställningen in till speltryckeriet.

När första spelet kom med bud från USA var det en fantastiskt rolig känsla 🙂 Att äntligen få se och känna på det ”färdiga” och ”riktiga” spelet!

Många uppdateringar lär komma

Hittills har det under den här korta tiden hänt väldigt mycket inom Svensk politik… och det verkar inte lugna ner sig heller. Min pappa som illustrerar politikerna lär ha fullt upp framöver att uppdatera med nya politiker 🙂 Nya frågor kommer också att komma vartefter vi trycker nya serier, och säkerligen finns det möjlighet att trycka nya eller specialpack med frågor.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *